Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Monografie agentie turism facturi comision de la furnizori

Am o agentie de turism care face rezervari prin intermediul unei platforme, compania respectiva avand sediul in Irlanda (se aplica taxare inversa). Agentia face plata prin banca a acestui furnizor in momentul rezervarii la pretul final (cel care va fi oferit turistului), dar pentru aceasta plata nu primeste decat o confirmare pe mail. Agentia apoi emite factura clientului final cu exact aceeasi suma pe care a platit-o furnizorului, urmand ca apoi sa primeasca de la furnizor o factura de comision, suma care va fi incasata de agentie, acesta reprezentand venitul efectiv al agentiei pt respectivul pachet, pt care datoreaza si TVA.
Intrebarea este: Cum se inregistreaza acea factura si ce alte note trebuie facute astfel incat sa fie si furnizorul inchis si sa se aplice si taxarea inversa? Din cate stiu acea factura trebuie sa apara in D390.

2 raspunsuri


la 25 Aug. 2017
Se declara in 390 si se inregistreaza pe 628 cheltuiala si 704 veniturile din servicii.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 23 Sep. 2017
In situatia mea furnizorul emite factura de comision pe care eu il incasez. Practic furnizorul devine "client" si ar trebui 4111=704 dar trebuie si taxarea inversa, si sa apara in 390?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x