Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

monografia contabila pentru deseuri

rog monografie contabila pentru transferul marfii din gestiune in deseu si vanzare ca deseu.
specific ca marfa ce nu se mai poate folosi rezulta din taierea marfii in bucati ( asa cum cere clientul) sau chiar in urma productiei. Vrea monografia contabila pentru trasferul facut in gestiunea deseuri la un preti mult mai mic , si vanzare ca deseu.
Deci cum se scoate marfa din gestune si la ce pret si daca se poate vinde ca deseu
la un pret mai mic

multumesc!
Adaugata in   Monografii contabile Deseu

1 raspuns


la 25 Sep. 2014
Inregistrarea contabila a marfurilor care s-au depreciat si sunt vandute ca deseuri se face prin descarcarea contului 371 pe contul de cheltuiala 607, urmand ca veniturile obtinute sa fie inregistrate pe 707,deci: 607=371 4111=707 Diferita este procedura de constatare si evaluare, care trebuie facuta de care o comisie constituita din personal specializat care emite un raport privind starea necomerciala a marfurilor respective urmand ca decizia reprezentantului legal de valorificare ca deseu sa fie inregistrata si atasata facturii de vanzare pentru a justifica vanzarea sub pretul de achizitie. Documentele care stau la baza operatiunii sunt: inventar, proces verbal de depreciere, evaluare tehnica, decizie administrator, bon consum, fisa magazie, fisa produs.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x