Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Mijloc fix amortizat

Buna ziua,
Va rog mult sa ma ajutati in urmatoarea problema: daca un mijloc fix, amortizat integral, dar care nu se caseaza, continua sa fie folosit in activitatea economica, ce inregistrari contabile se fac pentru a-l scoate din grupa de imobilizari corporale la care se calculeaza amortizare.

Va multumesc mult de tot si vreau sa va spun ca va admir si respect din tot sufletul!
Adaugata in   Monografii contabile

3 raspunsuri


la 12 Feb. 2013
Este un mijloc fix si face parte din activul societatii. Chiar daca este integral amortizat. Nu poate fi scos din evidedente, decat prin vanzare sau casare (dezmembrare din care ar rezulta piese de schimb), in baza unor documente justificative. Poate va referiti la faptul ca ati achizitionat un mijloc fix integral amortizat si nu doriti sa mai calculati amortizare. Baza legala o constitue HG 2139/2004. In aceasta situatie, daca durata normala de functionare este expirata si nu se cunosc datele de identificare ale mijlocului fix, durata normala de functionare se stabileste de catre un evaluator sau o comisie tehnica.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 12 Feb. 2013
Iesirea mijloacelor fixe din patrimoniu se poate efectua prin casare sau vanzare. In cazul dvs. acest mijloc fix chiar daca este amortizat integral, va ramane in evidentele contabile pana la iesirea acestuia din patrimoniul societatii printr-una din modalitatile sus mentionate.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 12 Feb. 2013
Buna seara, Va multumesc mult pentru raspunsuri amandurora. O seara buna va doresc, Eva
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x