Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Masa oferita in cadrul seminariilor organizate

Buna ziua,


In cardul unui seminar organizat de societate pentru promovarea produselor/serviciilor s-a oferit o gustare participantilor.

Care este monografia contabila corecta avand in vedere ca in contract sunt prevazute distinct inchirierea salii si masa oferita iar pe factura sunt mentionate "servicii eveniment"?

Masa oferita se inregistreaza pe 6231 si se incadreaza in cei 2% sau se poate inregistra pe alte servicii 628, avand in vedere ca este un eveniment destinat promovarii si cresterii vanzarilor?

Multumesc
Adriana
Adaugata in   Monografii contabile

2 raspunsuri


la 16 Nov. 2012
Promovarea include o mare varietate de mijloace cum ar fi: rabaturi speciale, servicii gratuite, instruire, concursuri, mostre gratuite, rabaturi pentru cantitati mari, posibilitatea schimbarii marfurilor vechi cu unele noi, posibilitatea returnarii marfii, prime de fidelitate, prime speciale si altele. Promovarea orientata spre forta de vânzare cuprinde prime, comisioane, cadouri, concursuri profesionale, cluburi pentru cei cu rezultate deosebite. In cazul prezentat de dvs. cheltuiala o inregistrati in contul 623 si este deductibila in limita de 2% stabilita de codul fiscal.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 17 Nov. 2012
Buna Adriana, Inteleg ca scopul organizarii seminarului a fost promovarea produselor/serviciilor societatii, cu implicatii directe si cat mai rapide asupra cresterii veniturilor. Aceste venituri vor fi, fara indoiala, venituri impozabile. Prin urmare, consider ca si cheltuiala (integrala!) efectuata in scopul realizarii/cresterii acestor venituri este, la randul ei, deductibila ( eu vad acea gustare ca facand parte din evenimentul de promovare, ca doar nu poti opri seminarul, invitand politicos participantii, presupun potentiali clienti, sa mearga fiecare in pauza de masa individuala :) ). Asadar, eu iti propun inregistarea facturii de "servicii eveniment" in contul analitic 623.1 "Cheltuieli de publicitate", cheltuiala deductibila cf. art.21 alin.1) si, cu atat mai mult, asa cum ai sesizat si tu, cf.art.21 alin.2 lit.d), ambele din Codul Fiscal. Sa-ti fie de folos! :)
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x