Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

livrare intracomunitara animale vii

Va rog frumos, o monografie contabila ptr. livrari intracomunitare cu animale vii, SRL platitor de TVA si inregistrat in reg.operatorilor intracomunitari,care cumpara din tara oi vii si le livreaza un UE.
Cum sunt tratate aceste operatiuni din punct de vedere fiscal, exista ceva specific in comertul cu animale vii? taxe speciale sau alte particularitati ?
Adaugata in   Monografii contabile

2 raspunsuri


la 14 Sep. 2014
Societatea care face comert intracomunitar cu animale vii trebuie sa fie inregistrata in ROI. Livrarea oilor, din punctul meu de vedere este inregistrata contabil ca orice alta livrare intracomunitara, in cazul prezentat presupun ca este vorba despre achizitie interna si livrare intracomunitara, deci le tratati ca marfa urmand ca la vanzare sa inregistrati pe venituri. Pentru activitatrea de export sau livrare intracomunitara trebuie sa aveti ca obiect de activitate comertul cu animale vii,apoi aveti nevoie de autorizatie sanitar veterinara si autorizare de la ministerul agriculturii.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 14 Sep. 2014
Multumesc.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x