Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Inregistrare si descarcare gestiune

Buna ziua,
Desfasuram o activitate de productie si comert.

In programul de gestiune intern sunt receptionate materiile prime iar pentru productie se dau in consum, rezultând in Nota de predare primire produsul finit cu valoare de achizitie, adaos, valoare vanzare fara Tva si valoare vanzare Tva.

Precizez ca in Saga materiile prime sunt inregistrate la receptie ca marfa (371.2) fara adaos. Pentru productie se face transferul (mat.prime) din gestiunea 371.2 in gestiunea 371.1 la valoarea de achizitie si cu valoare de vanzare cu Tva rezultând adaos si Tva neexigibil.

Este corect sa inregistram in Saga materiile prime ca si marfa asa cum am detaliat mai sus?
Este corect sa se descarce gestiunea cu formula K asa cum face Saga fara sa se faca corectii conform Situatie ( Rulaje iesiri produse ) program gestiune intern care afiseaza valoarea de achizitie, adaosul, valoarea de vanzare cu si fara Tva a marfii (produselor vandute) ?
Multumesc.

3 raspunsuri


la 18 Iul. 2018
Inregistrarea materiilor prime nu trebuie facuta ca marfa si nu are sens sa aveti doua gestiuni de marfa cand aveti posibilitatea sa inregistrati materiile prime si sa gestionati stocurile direct din program, la fel si in cazul semifabricatelor si a produselor finite. Marfa este un produs cumparat pentru comercializare in aceeasi forma, la care se aplica adaosul comercial si se poate face descarcarea de gestiune cu coeficientul k. Altfel, pentru activitatea de productie avem inregistrarea materiilor prime si materialelor, intrarea in consum in baza unei situatii de lucrari, deviz sau reteta si inregistrarea produselor finite rezultate di operatiunea de productie.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 19 Iul. 2018
Daca IT_ul la dvs. are psoibilitatea de a rezolva si efectua creearea de noi campuri de gestiune. este foarte bine..Daca aveti materii prime de aceeasi natura, merg in contul 301.Daca aveti posibilitatea din programul de Gestiune sa faceti si analitice este bine, de nu mergeti doar pe contul 301..Marfa, va fi intotdeauna produsul destinat vanzarii cu sau fara depozitatre.Presupune mereu adaos comercial, in cazul de retail.In cazul de en_gros, marfa are insa un adaos mai mic.La descarcare folositi mereu contul 378.Consumul de materii prime, va fi mereu diferit de cel de vanzare a mf.371, si 378 sunt conturi diferite, dar sunt conturi de stocuri, de Activ.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 26 Iul. 2018
Daca programul dvs nu permite mai mul;te optiuni ,veti face singura descarcarea de gestiune si coeficientu lK.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x