Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Inregistrare marfa (mijloace fixe) calamitata, iesire din gestiune

O societate a pierdut, prin deteriorare, din cauza unor calamitati naturale (ploaie torentiala= inundatie), o buna parte din marfa pe care o avea in depozit in momentul petrecerii evenimentului, deasemenea si mijloace fixe scurtcircuitate (lazi frigorifice, televizoare etc.).
Imi puteti spune monografia contabila de iesire din gestiune (marfa si mijl. fixe)? Societatea a obtinut de la Institutul meteorologic si de la Inspectia sanitar-veterinara documentele justificative pentru atestarea petrecerii evenimentelor, precum si a starii deteriorate a marfii, si a intocmit Liste de inventariere a celor deteriorate. Este suficient, sau mai trebuie si alte documente?
Multumesc.
Adaugata in   Monografii contabile

1 raspuns


la 28 Sep. 2012
Aveti nevoie de PV de casare pentru scoaterea din functiune a activului / obiectelor de inventar. Pentru active este necesara dezmembrarea acestora si valorificarea partilor componente rezultate, prin vanzare sau prin folosirea in activitatea curenta; Casarea activelor corporale fixe de natura bunurilor de capital prevazute la art. 149 din Codul fiscal nu constituie livrare de bunuri. Vezi si art. 125. Pierderile sau scaderile cantitative care depasesc normele de perisabilitate stabilite nu sunt deductibile din punct de vedere fiscal. Vezi HG 831/2004 cu modificarile si completarile ulterioare, precum si Norma de aplicare din 27.05.2004. Totodata art. 21 alin.3 lit.d Cod fiscal Pentru marfurile afectate de inundatie procedati la inventarierea acestora, intocmiti propunerea de casare, PV de casare, iar predarea catre firma de salubritate o faceti in baza unui aviz de insotire a marfii, in care trebuie sa mentionati "Nu se factureaza. Bunuri expirate/degradate ". Nu colectati TVA la casare, daca respectati conditiile prevazute la art. 128 alin. 8 lit. b din Codul fiscal cu modificarile si completarile ulterioare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x