Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

inregistrare contabila decont cheltuieli

Buna ziua,

va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
- am un ordin de deplasare pe perioada 29.05.2014-31.05.2014. Nu s-a dat avans spre decontare. Cheltuiala a fost a salariatului, urmand sa se deconteze la intoarcere.
Decontul s-a efecuat la intoarcere, pe data de 2 iunie, dispozitia de plata - pe data de 2 iunie. Asadar, cheltuielile desi sunt cu datele de 29-31 mai, se vor deconta in luna iunie.
Spuneti-mi va rog daca am gandit corect.
Va multumesc.
Adaugata in   Monografii contabile

3 raspunsuri


la 03 Iun. 2014
Titularul de avans este obligat ca, în termenele stabilite pentru justificarea avansului, sa întocmească şi sa depună, la compartimentul financiar-contabil al unităţii care i-a acordat avansul, decontul de cheltuieli în care înscrie toate documentele justificative şi le anexează la acesta. Compartimentul financiar-contabil are obligaţia sa menţioneze pe decont data primirii, care se considera data justificarii avansului. La primirea decontului de cheltuieli, compartimentul financiar-contabil verifica legalitatea documentelor justificative anexate la decont, concordanta lor cu natura şi destinaţia cheltuielilor pentru care s-a acordat avansul şi respectarea termenului de justificare. Asadar, in cazul in care decontul s-a primit in iunie, plata decontului se va face in luna iunie.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 03 Iun. 2014
Inregistrarea decontului de cheltuieli se face la data primirii acestuia, justificarea platii putand fi facuta ca avans spre decontare la plecarea in deplasare, la data predarii decontului de cheltuieli sau ulterior, in functie de posibilitatile banesti ale societatii
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 04 Iun. 2014
Multumesc. O zi placuta
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x