Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Inregistrare conservare mijloc fix

Buna ziua

V-as ruga sa ma lamuriti in ce cont se inregistreaza un mijloc fix trecut in conservare. Ramane ca atare in bilant? Sau se muta intr-un cont de ordine in afara bilantului?

1 raspuns


la 13 Feb. 2013
Buna ziua, Dupa parerea mea nu se poate efectua inregistrarea in conturi din afara bilantului a imobilizarilor corporale ale societatii, chiar daca acestea sunt trecute in conservare, deoarece ele fac parte din patrimoniul companie. Pot fi scoase din evidenta bilantiera numai in cazul cedarii sau casarii (art.114, alin 1 din OMFP 3055). In OMFP3055/2009, se stipuleaza ca, in cazul in care imobilizarile corporale sunt trecute in conservare, in functie de politica adoptata, entitatea va inregistra in contabilitate fie o cheltuiala cu amortizarea fie o cheltuiala cu ajustarea pentru deprecierea constatata (art.110, alineatul 3). Daca veti analiza clasa conturilor speciale (clasa 8), grupa 80 Conturi in afara bilantului, veti observa ca singurele imobilizari corporale care pot fi inregistrate in aceste conturi sunt cele apartinand tertilor (cele luate cu chirie, cele primite spre reparare etc). Mijloacele fixe raman in conturile in care au fost inregistrate initial (presupunand ca au fost corect contabilizate) pana cand vor fi scoase din evidenta prin cedare sau vanzare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x