Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Inregistrare cheltuieli in contabilitatea ONG

Buna ziua!
Rog contabilii cu experienta sa ma ajute cu cateva informatii.
In momentul de fata preiau contabilitatea unui ONG fara activitate economica si am cateva neclaritati:
1. Ce poate fi inregistrat pe contul 621 in comparatie cu 628? 621 se foloseste pentru cheltuieli cu furnizorii de servicii ce au la baza contract (si nu se incadreaza pe alte conturi) iar contul 628 se foloseste pentru inregistrarea cheltuielilor cu furnizorii ocazionali?
2. Unde poate fi inregistrata o factura pentru servicii administrare continut web si mentenanta site? 628 cu analitic pentru servicii IT sau poate fi incadrata pe 623 cu analitic pentru reclama (site-ul web poate fi privit ca promovare?).
3. Furnizorul La Fantana factureaza abonament (include 10 bidoane) si separat consumul suplimentar. Din punctul meu de vedere ambele cheltuieli ar trebui incluse pe cheltuieli de protocol. Firma de la care preiau include abonamentul pe 628 cu analitic pentru Cheltuieli diverse si apa suplimentara pe 3028. Cum considerati ca ar trebui incadrate aceste cheltuieli?
4. Unde se inregistreaza in mod corect o factura pentru servicii de curierat? 626 Cheltuieli postale si taxe de telecomunicatii cu analitic pentru posta sau curier sau pe 624 cheltuieli cu transport de bunuri si persoane cu analitic pentru curierat (considerand ca se transporta bunuri, respectiv documente).
5. Unde se inregistreaza in mod corect onorariu avocat? Din punctul meu de vedere l-as incadra pe 622 cu analitic pentru onorarii servicii juridice. Pana acum s-a inregistrat pe 628 cu analitic pentru servicii cabinet avocat.
6. Unde considerati ca se poate incadra consultanta pentru certificare sisteme de management?
7. Unde se inregistreaza o factura de la SRAC pentru certificare sisteme de management?
8. Se achizitioneaza produse de protocol (suc, cafea). Se inregistreaza pe 623 cu analitic pentru protocol sau pe 3028?
9. Unde poate fi incadrata o factura pentru servicii de consultanta in vederea obtinerii de finantare?
Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Cu stima,
Andreea
Adaugata in   Monografii contabile

1 raspuns


la 21 Sep. 2013
1. In contul 621 se vor inregistra cheltuielile cu colaboratorii (voluntari etc) In contul 628se vor inregistra cheltuielile cu serviciile executate de terti (ex. cheltuieli cu furnizorii de servicii ce au la baza contract) 2. Factura pentru servicii administrare continut web si mentenanta site se poate inregistra pe contul 628, utilizand un analitic. Nu este gresit nici utilizarea contului 623 analitic pentru reclama si publicitate. 3. Daca furnizorul "La Fantana" factureaza abonamentul anual pentru utilizarea dozatoarelor (de regula 12 luni), atunci se va utiliza contul 471. Lunar urmeaza sa descarcati chiria pentru dozator 612=471. Apa (bidoanele) furnizata se va inregistra utilizand contul 604. 4. Factura pentru servicii de curierat se va inregistra cu ajutorul contului 628. Contul 624 se utilizeaza doar in cazul in care pe factura fiscala este trecut "transport". 5. Onorariu avocatului se va inregistra prin contul 622. Va recomand utilizarea unui analitic, in cazul in care in activitatea ONG-ului s-ar putea sa beneficiati si de serviciile unui notar. 6.Consultanta pentru certificare sisteme de management o puteti incadra in contul 628. 7. Idem punctul 6 8.Produsele de protocol se inregistraza in contul 623 analitic distinct. In contul 3028 se pot inregistra materialele mici (de curatenie, papetarie etc) pe care urmeaza sa le utilizati pe parcursul activitatii. Acestea, la data utilizarii vor fi descarcate cu bon de consum si inregistrate pe cheltuiala 6028. 9. idem punctul 6. Pentru mai multe detalii referitoare la functionalitatea conturilor puteti consulta Ordinul nr.1969/2007.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x