Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

inregistarea in contabilitate a facturilor cu materiale de constructie

Buna ziua
Societatea se ocupa cu cultura cerealelor si detine un PV de comodat cu o persoana fizica pe tru un saptiu si cladire ,unde are depozitate utilajele.Pentru investii in amenajarea ,reparatle curente a caldirii care este inregistrarea corecta in contabilitatea facturile cu materiale de constructii( beton ,ciment .var,plasa sudata) si daca este corect sa se deduc TVA din aceste facturi.?
Daca se poate un model de deviz de lucrari sau un model pentru situatia de lucrari (ce ar trebui sa contina aceste formulare).
Multumesc

1 raspuns


la 08 Dec. 2015
Lucrarile pentru spatiul aflat in folosinta se pot inregistra pe cheltuiala directa daca aceste cheltuieli sunt cu reparatiile, sau se amortizeaza pe perioada darii in folosinta daca sunt facute imbunatatiri, amenajari. Pentru a fi considerate deductibile, aceste cheltuieli trebuie sa fie specificate prin clauzele contractului de folosinta, cu partea care suporta aceste cheltuieli, sa fie facute pentru un spatiu utilizat de firma in activitatea economica, sa fie efectuate conform unui deviz sau situatii de lucrari. Daca aceste cheltuieli sunt deductibile, si taxa aferenta poate fi dedusa. Devizul sau situatia de lucrari nu este un tipizat cu un format clar, acestea fiind o lista cantitativa si valorica de materiale, transport, manopera etc, ce intra in costurile lucrarii respective.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x