Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Inregfistare corecta a venitului pe tipuri de venit

Am facturat la un client din UE comision pentru vinzarea unui utilaj alimentar direct la beneficiar , fara a mai trece utilajul pe la noi.Acest venit l-am inregistrat in contul 7588.E corect sau mai corect ar fi fost in 708? Am observat ca rulajul din contul 7588 nu intra la cifra de afaceri ceea ce ne dezavantajeaza.Deci in ce cont sa inregistrez acest venit?
Adaugata in   Monografii contabile

2 raspunsuri


la 24 Ian. 2013
Avand in vedere prevederile ordinului 3055/2009 cu modificarile si completarile ulterioare, putem sa avem doua situatii: - in cazul in care utilajul alimentar valorificat a fost inregistrat in evidentele dvs. ca mijloc fix, atunci la momentul vanzarii se va utiliza contul 7583. - In cazul in care l-ati achizitionat ca marfa, la vanzarea acestuia se utilizeaza contul 707.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 24 Ian. 2013
AM SPECIFICAT CA UTILAJUL NU SE EVIDENTIAZA LA NOI IN CONTABILITATE , NOI FACTURAM DOAR COMISIONUL.ACEST COMISION UNDE IL INREGISTREZ IN 7588 SAU 708?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x