Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Inchidere exercitiu financiar si reglare anul urmator

La 31.12.2013 am avut : 635=4427 15000
4427=4423 15000 ,in urma degradarii materiilor prime,dar s-a constatat pe
baza unui proces verbal cauzele degradarii ca urmare bunurile au fost distruse si nu trebuia sa colectam TVA.Daca stornez aceste note ,cum fac reglarea contului 121 si 117 ?
Va multumesc.

1 raspuns


la 15 Iul. 2014
Conform prevederilor OMFP 3055/2009 erorile contabile se corecteaza la data la care au fost identificate. Corectarea erorilor aferente exercitiilor financiare precedente nu determina modificarea situatiilor financiare ale acelor exercitii. In cazul erorilor aferente exercitiilor financiare precedente, corectarea acestora nu presupune ajustarea informatiilor comparative prezentate in situatiile financiare acestea fiind prezentate in notele explicative. Pentru corectii aduse situatiilor financiare depuse la sfarsitul anului veti face diferenta intre rezultatul corect si cel inregistrat, corectia facandu-se pe seama contului 117 Rezultatul reportat ? corectarea erorilor contabile in corespondenta cu pozitia patrimoniala ce a fost afectata de eroare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x