Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

incepere activitate Intreprindere Individuala

Buna ziua, neavand experienta in contabilitatea II, va rog sa-mi sa ma ajutati:
-am inteles din OMFP170/2015 ca se tine contabilitate in partida simpla
- la inceputul activitatii unei intreprinderi individuale cu profil infrumusetare am nevoie de bani pentru a cumpara produse specifice .cu ce document (chitanta incasare?)si pe baza de contract??sau nu ... - cum inscriu in Registrul jurmnal aceasta suma pe care o pun la dispozitie .
- la retragerea sumei cum procedez?
- la cumpararea unor imobilizari (valoare mai mare!!!) se recunoaste pe plati (cheltuieli) toata suma asa cum o platesc sau proportional ca si o amortizare???sau aceasta calculatie o fac doar cand depun declaratie pentru calculul impozitului pe venit realizat?
Va multumesc anticipat.

2 raspunsuri


la 28 Aug. 2017
In cazul intrepfinderii individuale proprietatea intreprinzatorului se intersecteaza cu proprietatea persoanei juridice, la fel si raspunderea, fiind inregistrate in partida simpla cu incasari si plati. Investitia este o cumparare care este facuta cu banii intreprinzatorului si care se recupereaza in momentul valorificarii produselor.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 01 Sep. 2017
Suma initiala pusa la dispozitie pentru achizitii materiale se inscrie in Registrul de incasari si plati ca incasare si restituirea ca si plata (retur suma pusa la dispozitie) sau nu se inregistreaza ? Multumesc.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x