Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

imobilizari corporale in curs , cont 231

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: in contul 231 am o suma de 22000 lei din anul 2009 repr.proiectare pt.reabilitarea cladirii. Dupa aceea nu a mai facut nimic. Cum pot sa scap de soldul contului? Nu am de ce sa-l mai tin soldul ca reabilitarea nu va mai avea loc. Va rog monografie contabila daca se poate, Va multumesc!
Adaugata in   Monografii contabile

3 raspunsuri


la 02 Iul. 2014
Contul 231 Imobilizari corporale in curs tine evidenta acestor imobilizari si este cont de activ. In debit se inregistreaza: - valoarea imobilizarilor corporale in curs facturate de furnizori 404 - valoarea imobilizarilor corporale in curs, realizate pe cont propriu 722 - valoarea imobilizarilor corporale in curs primite ca aport la capitalul social 456 iar in credit: - valoarea imobilizarilor corporale in curs, receptionate 212, 213, 214 - valoarea imobilizarilor corporale in curs cedate 658 - valoarea imobilizarilor corporale in curs aportate si retrase 456 - valoarea imobilizarilor corporale in curs distruse de calamitati 671 Soldul contului reprezinta valoarea imobilizarilor corporale in curs, nereceptionate. Pentru inregistrare aveti nevoie de nota contabila si decizia administratorului.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 03 Iul. 2014
Am inteles, Va multumesc, dar dupa ce primesc dacizia administratorului sa trec pe ce cont? 658? Cu TVA -ul dedus cum ramane?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 03 Iul. 2014
Este una din variante. Se procedeaza in functie de destinatie. TVA ramane dedus. Parerea mea este ca acest serviciu de proiectare putea fi trecut direct pe cheltuiala pe 628 initial
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x