Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Gestiune magazin haine

Buna seara!
As dori sa ma ajutati. O SRL, magazin haine noi, ce tip de gestiune ar fi cea mai buna alegere: global-valorica sau cantitativ-valorica?
Mentionez ca patronul magazinului doreste gestiunea cantitativ-valorica, insa pe facturile de intrare are la produse inele, bratari iar la bonul fiscal are accesorii.

Multumesc

2 raspunsuri


la 17 Oct. 2016
Metoda global-valorica, se aplica pentru evidenta marfurilor si ambalajelor aflate in unitatile de desfacere cu amanuntul (magazine, restaurante, bufete etc.), folosindu-se formularul comun "Fisa de cont pentru operatiuni diverse" (cod 14-6-22) si raportul de gestiune, dupa caz. Metoda cantitativ-valorica se poate folosi pentru contabilitatea analitica a materiilor prime, materialelor consumabile, materialelor de natura obiectelor de inventar, semifabricatelor, produselor finite, produselor reziduale, marfurilor, animalelor si ambalajelor. In concluzie, reglementarile contabile propun metoda global-valorica pentru vanzarea cu amanuntul.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 17 Oct. 2016
multumesc mult. patronul magazinului insista pe gestiunea cantitativ-valorica si chiar nu stiam cum sa procedez.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x