Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

garantie de buna executie servicii

O firma presteaza servicii de consultanta catre o alta societate. S-a constituit de catre prestatorul de serviciu o garantie de buna executie la demararea contractului, garantie care se va scadea din fiecare factura emisa catre beneficiarul serviciului. Care sunt inregistrarile contabile privind constituirea garantiei de buna executie care trebuie operate in contabilitatea prestatorului de servicii? Aceasta garantie este purtatoare de TVA? Cum se va proceda la facturarea ulterioara a serviciilor, se va storna garantia?

1 raspuns


la 06 Mar. 2015
Garantia se inregistreaza pe contul 2678 pana in momentul deblocarii, care poate fi partiala sau in totalitate. Garantiile, conform alin. 11 din Normele metodologice pentru art. 145 din Codul fiscal, nu intra in baza de impozitare a TVA. Beneficiarul lucrarilor are dreptul sa achite constructorului valoarea facturii emise, diminuata cu valoarea garantiei stabilite prin contract, fara sa emita factura pentru aceasta. La ultima factura se va face reglajul pentru garantie.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x