Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

firma second hand haine

Buna ziua,

Am o firma de second hand haine; nu se fac livrari intracomunitare si as vrea sa stiu cum se tine contabilitatea si gestiunea. Soc. achizitioneaza marfa la kg si le vinde la buc.

Va multumesc
Adaugata in   Monografii contabile

1 raspuns


la 27 Apr. 2012
327,,Marfuri in curs de aprovizionareâ??â?? = 401 ,,Furnizoriâ??â?? 4426 ,,TVA deductibilaâ??â?? = 4427 ,,TVA colectataâ??â?? receptia marfii - se intocmeste NIR-ul . Separat intocmiti o anexa cu transformarile facute pe articole , anexa pe care o atasati facturii. Ex. conform facturii primite avem: - greutate totala haine =10 kg - pret 10 lei - valoare factura 100 lei Din transformare au rezultat articolele conform PV anexa: - 50 buc articol X cu P/U 1 leu, valoare 50 lei - 20 buc articol Y cu p/u 2 lei, valoare 40 lei - 10 buc articol Z cu p/u 1 leu, valoare 10 lei Valoare totala anexa 100 lei Astfel se stabilesc si preturile de vanzare cu amanuntul. Atentie ! Valoarea totala a anexei trebuie sa coincida cu cea din factura.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x