Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Firma inactiva

O societate a fost declarata inactiva de catre ANAF in data de 01.08.2012 . Societatea a desfasurat activitate in perioada 01.08.2012-30.01.2013 pana cand, in urma unui control, a aflat ca nu mai este activa. In toata aceasta perioada societatea a emis facturi de produse si servicii si a achizitionat produse si servicii. Stiu ca in perioada de inactivitate cheltuielile si TVA sunt nedeductibile. Care este monografia contabila pentru veniturile si cheltuielile din perioada de inactivitate?
Adaugata in   Monografii contabile

2 raspunsuri


la 01 Apr. 2013
Societatile declarate inactive nu mai au dreptul sa deduca cheltuielile si taxa pe valoarea adaugata aferenta unor operatiuni realizate pe perioada de inactivitate, dar au obligatia de plata a oricarui impozit prevazut de Codul fiscal pe aceeasi perioada. Societatile se pot reactiva, la cerere, daca indeplinesc cumulativ mai multe conditii, si anume: - isi indeplinesc toate obligatiile declarative prevazute de lege ; - isi indeplinesc toate obligatiile de plata; - organele fiscale au constatat ca functioneaza la domiciliul fiscal declarat.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 01 Apr. 2013
Conform art.153 alin(9), ANAF poate anula din oficiu inregistrarea unei persoane in scopuri de TVA (cazul d-voastra 01.08.2012) Din 01.08.2012, ar fi trebuit sa ajustati TVA pentru stocurile existente, in momentul respectiv si trecuta taxa in ultimul decont. Tot incepand cu data anularii certificatului de inregistrare TVA, veti factura fara TVA, insa aveti obligatia de a plati TVA; nu aveti dreptul sa deduceti TVA la ce cumparati. Se intocmeste D311 pentru lunile in care desfasurati livrari, iar TVA datorat il inregistrati astfel 635=446/analitic (TVA nu se include in factura insa trebuie platit) Numai bine!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x