Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Facturi emise in 2011

In luna octombrie 2012 am primit de la un furnizor o factura emisa anul trecut (iunie 2011) in valoare de 1240 lei (1000 lei + tva 240 lei).
Care sunt inregistrarile contabile pentru aceasta factura?
Pot deduce tva-ul aferent acestei facturi?
Multumesc
Adaugata in   Monografii contabile

1 raspuns


la 13 Oct. 2012
Avand in vedere prevederile Ordinului 3055/ 2009, corectiile din anii precedenti se pot face la data constatarii lor. In cazul dvs. inregistrati factura la data primii ei. Inchiderea conturilor de cheltuiala o faceti prin contul 117, iar TVA-ul urmeza sa-l treceti in decont la rubrica regularizari de taxa. Conform prevedrilor art. 19 din codul fiscal precum si a normelor de aplicare ale acestuia veniturile sau cheltuielile inregistrate eronat sau omise se corecteaza prin ajustarea profitului impozabil al perioadei fiscale careia ii apartin si depunerea unei declaratii rectificative in conditiile prevazute de Codul de procedura fiscala . Asadar, aveti obligatia sa recalculati impozitul pe profit aferent anului 2011 si sa intocmiti declaratia 101 rectificativa.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x