Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Facturi de marfa din ani precedenti

Buna ziua,
Am preluat o societate (comert cu amanuntul) la care in urma inventarierii unui furnizor am constatat ca nu sunt inregistrate facturii de marfa din anul 2014 si in anii 2014,2015,2016 s-a inregistrat de 2 ori o factura de marfa. Cum as putea regla aceasta situatie si ce implicatii fiscale sunt? Cum as putea regla descarcarea de gestiune din anii precedenti?
Va multumesc.

2 raspunsuri


la 14 Mar. 2018
Modalitatea de reglare este prin corectie in baza documentului constatator sau nota contabila, pe contul 1174, fiind necesare note explicative la situatiile financiare. Daca sunt afectate rezultatele declaratiilor fiscale, trebuie depuse rectificative.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 10 Apr. 2018
Se depun declaratii fiscale in cazul de afectaterezultatele finale, si atunci se merge la Adminsitratia financiara de sector.Contul 1174, necesa corectiilor contabile, prin note contabile este cel ce se foloseste, mai ales ca avem doua cazuri.Facturi de 2 ori inregistrate si facturi neinregistrate, omise, deci vom face corectiile necsare in fucntie de erorile contabile si notele contabile corespunzatoare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x