Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

factura avans vanzare utilaj in ue

Buna ziua. In vederea incasarii unui avans de la un partener extern,se poate face factura?Care ar fi inregistrarile contabile? Doresc sa vand un mijloc fix.(U.E).Firmele sunt platitoare de tva.
Va multumesc.

5 raspunsuri


la 08 Iul. 2016
Avand in vedere ca este vorba despre un avans, trebuie sa fiti inregistrati pentru operatiuni intracomunitare, iar factura de avans este ca o proforma iar valoarea totala la final, sau cu avans si finala inregistrarea fiind pe 4111.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 08 Iul. 2016
Se face 4111=419 ? Dupa ce se tranmite factura vor intra banii in cont. Se declara in 390? in 300? Ambele firme sunt inregistrate ROI. 2. Daca s-a facut o achizitie si o vanzare,ambele de mijloace fixe in si din UE,trebuie completata decl.INTRASTAT? Va multumesc.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 09 Iul. 2016
Daca inregistrati ca avans, se trece prin 419, iar daca avansul este in perioada diferita de factura finala se inregistreaza in 390. Pentru achizitiile comunitare trebuie sa completati si formularele intrastat.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 11 Iul. 2016
Multumesc. As mai avea o intrebare. Am angajat un agent cu auto propriu. Sigura doleanta a lui a fost sa primeasca 100 euro pentru uzura masinii. Singurele cheltuieli pe care le face firma sunt cu benzina si cu cei 100 euro pt uzura. Ce tip de contract as putea sa fac ,posibil comodat in care sa se specifice doar cei 100 euro pt uzura?sau ar trebui de inchiriere? Salariatul ar trebui sa-i declare cei 100 euro? Ce alta modalitate de plata pentru uzura masinii s-ar putea face? Am nevoie de un sfat. Va multumesc.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 13 Iul. 2016
Pentru a putea plati combustibilul si intretinerea autovehiculului va trebuie un contract de comodat care sa specifice clar acest lucru, dar acordarea sumei fara document justificativ se interpreteaza ca o plata pentru inchirierea autovehiculului.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x