Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Factura

Doua firme din cadrul UE, una din Romania inregistrate in scopuri deTVA in Romania si cealalta din Bulgaria este inregistrata WIES in Bulgaria (nu este inregistrata in Romania). Cea din Romania face o prestare de serviciu celei din Bulgaria dar pe teritoriul Romaniei cum se intocmeste factura si in ce declaratii se inregistreaza ( la ce rand)? Va rog o monografie contabila.
Adaugata in   Monografii contabile

2 raspunsuri


la 04 Iul. 2012
Regula generala de la art. 133 alin.1 din CF, prevede ca: “locul prestarii de servicii este considerat a fi locul unde prestatorul este stabilit sau are un sediu fix de la care serviciile sunt efectuate“. - declaratia 300 rd. 9 -  Livrari de bunuri si prestari de servicii taxabile cu cota 24%.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 19 Mar. 2015
In codul fiscal regula generala are 2 aliniate . Asa cum a formulat doamna expert , este regula pentru beneficiari persoane neimpozabile. Firma din Bulgaria are cod valid de tva , deci serviciul va fi impozabil in Bulgaria . Intocmiti declaratia 390. Dvs trebuie sa va inregistrati in R.O.I. Daca firma din Bulgaria nu avea cod valid in VIES atunci facturati cu tva 24 % Daca serviciul are legatura cu un bun imobil (nu conteaza daca partenerii au cod VIES) atunci se impoziteaza in Romania , si facturati cu TVA fara a declara in D390.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x