Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

extras cont banca-card

Buna ziua.
Am in fata un extras de cont in valuta al unei societati.Prima pozitie este o incasare conform unui ordin de incasare pe care scrie alimentare card pe numele administratorului Sopranzi M..In extrasul de cont al firmei prima pozitie scrie:solicitant Sopranzi Massimiliano-plata catre Maedomaseste numele firmei alimentare card.
Urmeaza apoi o sumedenie de plati:alimentare combustibil,cazare hotel,masa la restaurant in Italia.....
toate plati facute cu cardul administratorului.Nu am cunostinta de niciuna dintre aceste cheltuieli facute cu cardul personal. Mie imi face impresia ca extrasul de cont este defapt extrasul cardului personal.Daca este asa trebuie oare sa-l inregistrez?
Cum ar trebui sa procedez ca sa fie corect?
Va multumesc.
Adaugata in   Monografii contabile

2 raspunsuri


la 03 Feb. 2012
In contabilitatea societatii nu se inregistreaza decat actele emise pentru aceasta. In cazul in care administratorul a efectuat plati cu cardul personal, acesta nu trebuie sa va aduca extrasul sau de cont, ci documentele in baza carora a efectuat platile. In baza acestor documente facturi, chitante, bonuri etc intocmiti decont de deplasare externa.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 07 Feb. 2012
Se practica la foarte multe societati ,ca ,la contul curent al societatii se solicita si un card de debit / credit cu o anumita limita de suma , unde utilizatorul este administratorul patronul societatii. Administratorul dispune de ecesti bani, si de obicei sunt utilizati de cele mai multe ori in scop personal, mai rar pentru activitatea economica a firmei. Eu , contabilizez aceste sume 542=5121.card. In cazul in care primesc acte petru justificarea acestor sumeacte emise pe firma inregistrez : % = 542 401 factura telefon 6022 bonuri carburanti auto 604..... chelt div-papetarie, birotica,alte pentru nevoile firmei , bonuri fara factura Periodic, cand soldul din 542 depaseste o valoare mai mare ex.800 leisi o vechime de 45-60 zile, fac un referat prin care administratorul aproba stingerea ct 542 prin diminuarea sold ct 4551 daca are sold ,sau retin din salariul acestuia daca este angajat cu chitanta. Va rog sa-mi spuneti daca procedez corect. Multumesc anticipat
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x