Se face receptie pe produsul finit covrig sau productia se calculeaza in functie de materia prima folosita, stiind cati covrigi se realizeaza conform retetei ?
Precizez ca spatiul de fabricare si cel de vanzare sunt in acelasi loc. Se foloseste cuptor cu banda; intr-un capat al cuptorului se pun covrigii, iar in celalalt ies covrigii de unde ii preia vanzatoarea.
Monografia corecta ar fi aceasta?
Scoaterea materiei prime din magazie
601- 301
Cost fabricare si dare la vanzare
345- 711
711 - 345
Vanzarea covrigilor
5311-704
Multumesc.
Precizez ca spatiul de fabricare si cel de vanzare sunt in acelasi loc. Se foloseste cuptor cu banda; intr-un capat al cuptorului se pun covrigii, iar in celalalt ies covrigii de unde ii preia vanzatoarea.
Monografia corecta ar fi aceasta?
Scoaterea materiei prime din magazie
601- 301
Cost fabricare si dare la vanzare
345- 711
711 - 345
Vanzarea covrigilor
5311-704
Multumesc.
Adaugata in

Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro
pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!
Primesti gratuit raportul "E-DECONT. E-FACTURA. E-TRANSPORT. Studii de caz si noutati legislative"!
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro
pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!
Primesti gratuit raportul "E-DECONT. E-FACTURA. E-TRANSPORT. Studii de caz si noutati legislative"!
2 raspunsuri

Expert Teodora Munteanu
Raspunsuri la intrebarea
la 09 Apr. 2012
Utilizati o anumita reteta. La aceasta reteta trebuie sa stiti si cantitatea rezultata de covrigi.
Ex. la 1 kg compozitie, daca covrigul are 10 gr ar trebui sa iasa 100 covrigi.
In opinia mea monografia ar fi urmatoarea:
achizitia materiilor prime, materiale consumabile pentru fabricarea covrigilor
% = 401
301/302
4426
- vanzare covrigi:
4111 = %
701
4427
- incasare cu bon de casa 5311= 4111
- obtinerea de covrigi conform retetei 345=711
- descarcarea gestiunii cand sunt vanduti 711=345
- descarcarea gestiunii de materii prime, consumabile in baza bonurilor de consum
601/602=301/302

User Larisa Dolea
a raspuns userului Teodora Munteanu
la 18 Apr. 2012
Dar daca nu emit factura mai efectuez inregistrarea?
4111 = %
701
4427
Nu este corect doar
5311 = 701
cu tot pretul, fara TVA, nefiind platitor de TVA?