Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Depasire diurna

Cum se fac inregistrarile contabile in cazul in care de la 01.02.2013 am depasit diurna * 2,5, pe care am adaugat-o si la salarii pentru retinerea impozitului si a contributiilor.
De exemplu am un angajat care a fost in delegatie 2 zile si primeste diurna 40 lei/zi, adica 80 lei/cele 2 zile. Diurna deductibila este de 65 lei iar diferenta de 15 lei este nedeductibila si am si adaugat-o si la salarii.
Va multumesc.
Adaugata in   Monografii contabile

1 raspuns


la 18 Mar. 2013
Buna seara, Dupa ce diferenta nedeductibila se adauga la salariul respectiv se fac urmatoarele inregistrari: 6251"Cheltuieli cu deplasari, detasari si transferari" = 542 “ Avansuri de trezorerie" 641 “Cheltuieli cu salariile Personalului" = 421 “Personal - salarii datorate" 421 "Personal - salarii datorate" = % 4312 "Contributia personalului la asigurarile sociale" 4314 "Contributia angajatilor pentru asigurarile sociale de sanatate" 4372 "Contributia personalului la fondul de somaj" 444 "Impozitul pe venituri de natura salariilor"
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 1 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x