Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Deducere benzina

Buna ziua,am o societate neplatitoare de TVA, as dori sa imi spuneti cum deduc benzina (masina e cu comodat pe firma) si monografia aferenta.
Multumesc tare mult!
Adaugata in   Monografii contabile

1 raspuns


la 20 Feb. 2013
Buna ziua, Codul Fiscal art 145^1 spune ca: (1) in cazul vehiculelor rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maxima autorizata care sa nu depaseasca 3.500 kg si care sa nu aiba mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzand si scaunul soferului, nu se deduce taxa pe valoarea adaugata aferenta achizitiilor acestor vehicule si nici taxa aferenta achizitiilor de combustibil destinat utilizarii pentru vehiculele care au aceleasi caracteristici, aflate in proprietatea sau in folosinta persoanei impozabile Nu se poate deduce TVA pt combustibil si nici cheltuiala aferenta cu achizitionarea lor decat daca se incadreza la exceptiile de la acest articol. In cazul deducerii cheltuielilor cu combustibilul trebuie sa aveti in vedere prevederile art 21 alin 4 lit t, care prevede faptul ca sunt deductibile integral astfel de cheltuieli in situatia in care autoturismul este utilizat exclusiv in cadrul activitatilor economice. Utilizarea exclusiva in scopul activitatilor economice se demostreaza cu foaia de parcurs, document obligatoriu, prevazut de normele metodologice ale Codului fiscal. Nu conteaza daca firma este platitoare de TVA sau nu. Inregistrarile contabile: 6022.1(analitic cheltuieli deductibile)=401 4426=401 401=5311 6022.2(analitic cheltuieli nedeductibile)=401 401=5311. nu se deduce nici cheltuiala, nici TVA.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x