Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

curs inregistrare la un leasing auto si inregistrari contabile

BUNA ZIUA.
M-am impotmolit -am un leasing auto si in contractul de vinzare cumparare am valoarea in euro si scrie in continuare ca pretul va fi achitat in ron la cursul de schimb valutar comunicat de vinzator in baza cursului de facturare al porsche bank pentru ziua curenta.Intrebarea mea este la ce curs inregistrez valoarea initiala a contractului-cursul lor sau curs bnr?la fel si plata ratelor?
valoare auto 24500euro,valoare reziduala 5390 euro,dobanda totala 2967euro.Valoarea reziduala o inregistrez undeva?iar dobanda daca o inregistrez in cont in afara bilantului e suficient?
va multumesc mult.
Adaugata in   Monografii contabile

1 raspuns


la 12 Sep. 2014
Din moment ce aveti precizat contractual cursul de schimb la euro ca fiind cel de la porsche bank, aceasta va fi valoarea inregistrata la cei 24500 euro. Valoarea reziduala se inregistreaza la finalul leasingului si va fi facturata ca atare. Inregistrarea ratelor se va face la cursul facturarii urmand ca la urmatoarea factura sa apara pozitia cu diferenta de curs. Scadentarul are calculata dobanda achitata din rata.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x