Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Cum se intocmeste contabilitatea unei firme de pariuri sportive

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti ce particularitati are contabilitatea unei firme de pariuri sportive si in ce constau aceste particularitatiDeasemeni va rog sa-mi precizati ce taxe si impozite trebuiesc platite la stat , ce declaratii fiscale se depun ,si la ce termene.
Daca este posibil sa-mi exemplificati inregistrarile contabile.

Va multumesc,

1 raspuns


la 12 Sep. 2015
Conform OUG 92/2014 Art. 13(2) societatile care organizeaza pariuri, platesc taxa pentru autorizatia de exploatare ce se stabileste in functie de veniturile realizate de organizator. Taxele pentru autorizarea activitatii din domeniul jocurilor de noroc se platesc de catre operatorii economici organizatori de tip pariuri taxa de autorizare se datoreaza si se plateste lunar pe 25. Activitatea va avea loc conform art. 19 g) in sali de pariuri cu programe informatice independente, unice la nivelul societatii organizatoare, indiferent de numarul de locatii in care se desfasoara activitatea, cu obligativitatea centralizarii intr-un sistem informatic centralizator amplasat pe teritoriul Romaniei a informatiilor care sa evidentieze fiecare terminal de joc conectat, totalul taxelor de participare colectate si totalul premiilor acordate. Sistemul informatic centralizator, va fi conectat la un terminal situat la ONJN si va contine, va raporta si va permite accesul la informatii privind: totalul taxelor de participare colectate zilnic, totalul premiilor acordate in ziua respectiva, precum si evidenta terminalelor interconectate in sistem. Pentru desfasurarea activitatii se constituie garantii pentru acoperirea riscului de neplata in valoare de 7000 euro pentru activitatea operatorului economic organizator de pariuri si cate 100 euro pentru fiecare punct de lucru, dar nu mai mult de 100000 euro la nivelul unui singur organizator; Societatea care desfasoara activitatea de pariuri sportive inregistreaza in contabilitate incasarile din vanzare pe contul 708 iar premiile acordate pe contul 6588. Ca declaratii se depun aceleasi ca si pentru celelalte societati comerciale in functie de vectorul fiscal, iar lunar se depune anexa 12 conform HG 823/2011 -situatia lunara privind incasarile din organizarea de tip pariuri in cota fixa, in care se declara inacasarile totale, premiile acordate si veniturile inregistrate. Veniturile inregistrate in anexa 12 sunt diferenta intre incasari totale si premiile acordate, aceasta fiind intocmita de catre casierul general, care are obligativitatea inregistrarii datelor si intr-un registru de evidenta alcatuit din 100 de file care trebuie snuruit, numerotat si vizat de catre organul fiscal competent. Veniturile obtinute de participant din jocuri de noroc se impun prin retinerea la sursa cu o cota de 1% aplicata asupra tuturor sumelor incasate de participant pana la plafonul de 14999 euro, peste 15000 euro se impoziteaza cu 16%, pana la 99999 euro, iar pentru peste 100000 euro se impoziteaza cu 25%. Din punctul de vedere al persoanelor fizice care obtin venituri din jocurile de noroc acestea au obligaţia de a depune declaratia privind venitul realizat la organul fiscal competent, pentru fiecare an fiscal pana la data de 25 mai a anului următor celui de realizare a venitului.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x