Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Contabilitate magazin alimentar

Va rog sa-mi spuneti cum fac inregistrarile contabile in cazul in care se face aprovizionarea cu carne, iar o parte se vinde ca atare si cealalta se prepara - mici,sarmale. Cum se tine evidenta? Va rog sa ma ajutati!

Multumesc!
Maria
Adaugata in   Monografii contabile

1 raspuns


la 04 Apr. 2013
Avand in vedere prevederile OMFP 3055/2009 cu modificarile si completarile ulterioare in opinia mea inregistrarile contabile ar fi urmatoarele: achizitia carnii destinata prelucrarii (mici, sarmale, carnati etc) Materii prime- %=401 301 4426 materiale consumabile (sare, condimente, etc): %=401 302 4426 consum materii prime/ consumabile: 601=301 602=302 inregistrare costuri de productie: 331=711 puteti face analitice pe fiecare produs intrare produse finite in gestiune: 345=711 711=331 vanzare produse finite: 411=% 701 4427 descarcare de gestiune: 711=345 incasare in baza raportului de casa de marcat: 5311=4111 achizitie marfuri - carnea destinata vanzarii: %=401 371 4426 adaosul comercial: 371=% 378 4428 vanzare marfuri : 4111=% 707 4427 incasare in baza raportului de casa de marcat: 5311=4111 descarcare gestiune: 607= % 371 378 4428
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x