Va rog sa-mi spuneti cum fac inregistrarile contabile in cazul in care se face aprovizionarea cu carne, iar o parte se vinde ca atare si cealalta se prepara - mici,sarmale. Cum se tine evidenta? Va rog sa ma ajutati!
Multumesc!
Maria
Multumesc!
Maria
Adaugata in
1 raspuns
Expert Teodora Munteanu
Raspunsuri la intrebarea
la 04 Apr. 2013
Avand in vedere prevederile OMFP 3055/2009 cu modificarile si completarile ulterioare in opinia mea inregistrarile contabile ar fi urmatoarele:
achizitia carnii destinata prelucrarii (mici, sarmale, carnati etc) Materii prime-
%=401
301
4426
materiale consumabile (sare, condimente, etc):
%=401
302
4426
consum materii prime/ consumabile:
601=301
602=302
inregistrare costuri de productie:
331=711 puteti face analitice pe fiecare produs
intrare produse finite in gestiune:
345=711
711=331
vanzare produse finite:
411=%
701
4427
descarcare de gestiune:
711=345
incasare in baza raportului de casa de marcat: 5311=4111
achizitie marfuri - carnea destinata vanzarii:
%=401
371
4426
adaosul comercial:
371=%
378
4428
vanzare marfuri :
4111=%
707
4427
incasare in baza raportului de casa de marcat: 5311=4111
descarcare gestiune:
607= %
371
378
4428