Buna ziua!
Magazinul alimentar are macelarie proprie. Va rog sa-mi dati o monografie privind inregistrarile contabile privind intrarile de carne, preparare si apoi intrare in magazin si livrare.
Multumesc!
Maria
Magazinul alimentar are macelarie proprie. Va rog sa-mi dati o monografie privind inregistrarile contabile privind intrarile de carne, preparare si apoi intrare in magazin si livrare.
Multumesc!
Maria
Adaugata in
2 raspunsuri
Expert Teodora Munteanu
Raspunsuri la intrebarea
la 15 Mai. 2013
Avand in vedere prevederile OMFP 3055/2009 cu modificarile si completarile ulterioare in opinia mea inregistrarile contabile ar fi urmatoarele:
achizitia carnii destinata prelucrarii (mici, sarmale, carnati etc) Materii prime-
%=401
301
4426
materiale consumabile (sare, condimente, etc):
%=401
302
4426
consum materii prime/ consumabile:
601=301
602=302
inregistrare costuri de productie:
331=711 puteti face analitice pe fiecare produs
intrare produse finite in gestiune:
345=711
711=331
vanzare produse finite:
411=%
701
4427
descarcare de gestiune:
711=345
incasare in baza raportului de casa de marcat: 5311=4111
achizitie marfuri - carnea destinata vanzarii:
%=401
371
4426
adaosul comercial:
371=%
378
4428
vanzare marfuri :
4111=%
707
4427
incasare in baza raportului de casa de marcat: 5311=4111
descarcare gestiune:
607= %
371
378
4428
User Maria Diana
Raspunsuri la intrebarea
la 17 Mai. 2013
Produsel finite(mici, sarmale) se vand prin magazinul propriu.
Deci fac:
345=711
371=345
371=378
371=4428
nu inteleg mai departe cu descarcarea de gestiune!
Va rog sa ma ajutati!
Multrumesc!
Maria