Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Cont 129 - sold?

Cu toate ca se precizeaza in OMEF 1969/2007 la Art. 191 pct. (4): inregistrarea articolului contabil 129=161, iar "Excedentul/profitul contabil ramas dupa aceasta repartizare se preia la inceputul exercitiului financiar urmator... etc" si la pct. (6): "Inchiderea conturilor 121si 129 se efectueaza la inceputul exercitiului financiar urmator celui pentru care se intocmesc situatiile financiare anuale. Ca urmare, cele doua conturi apar cu soldurile corespunzatoare in bilantul intocmit pentru exercitiul financiar la care se refera situatiile financiare anuale." intalnesc in numeroase comentarii chiar pe site-uri de experti contabili opinia ca articolul 121=129 trebuie sa apara la inceputul exercitiului financiar urmator (1 ianuarie), ca atare 129 sa nu prezinte sold (la 31 decembrie) in bilantul pentru anul care s-a incheiat. Cum este corect? Sau posibil ca ONG inchid altfel anul financiar din punct de vedere al articolului 129=161 decat societatile comerciale?

1 raspuns


la 25 Mar. 2013
La sfarsitul exercitiului financiar contul 129 va avea sold debitor. Inchiderea contului 129 si 121 se realizeaza la inceputul exercitiului fianciar urmator.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x