Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

combustibil furat

Buna ziua,

O societate de transport marfa(platitoare de TVA), unde cheltuielile cu combustibilul sunt integral deductibile constata ca i s-au furat 300 l motorina din rezervorul unui camion. Va rog sa-mi spuneti care sunt inregistrarile contabile avand in vedere faptul ca pentru aceasta cantitate de combustibil s-a dedus TVA-ul. Multumesc.
Adaugata in   Monografii contabile

1 raspuns


la 21 Ian. 2013
In cazul in care s-a constatat furtul de motorina din rezervorul unui camion, in baza unui proces verbal, cheltuielile cu combustibilul vor fi inregistrate prin nota contabila: 6022=3022. Avand in vedere prevederile art. 128 alin. (4) din Codul fiscal, sunt asimilate livrarilor de bunuri efectuate cu plata bunurile constatate lipsa din gestiune, cu exceptia celor la care se face referire la alin. (8) lit. a)-c) al acestui articol, respectiv: a) bunurile distruse ca urmare a unor calamitati naturale sau a unor cauze de forta majora, precum si bunurile pierdute ori furate, dovedite legal, astfel cum sunt prevazute prin norme; b) bunurile de natura stocurilor degradate calitativ, care nu mai pot fi valorificate, precum si activele corporale fixe casate, in conditiile stabilite prin norme; c) perisabilitatile, in limitele prevazute prin lege.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x