Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Cheltuieli cu utilitatile

Buna ziua,

Suntem un ONG, iar sediul social este in apartamentul mamei.
Utilitatile (lumina, cablu-internet-telefon) pe care le folosim noi dar sunt pe numele mamei le putem trece pe chletuiala ONG-ului?

Daca da, care ar fi modalitatea? (mentionez ca mama este membru fondator al ONG-ului).

Multumesc anticipat.

1 raspuns


la 07 Oct. 2013
In contractul de comodat/ inchiriere trebuie sa specificati ca ONG-ul va suporta si cheltuielile cu intretinerea sediului. Cheltuielile legate de utilitati vor fi deductibile proportional cu numarul de camere pe care le folositi in scopul desfasurarii activitatii. Daca apartamentul are 2 camere si folositi 1 camera pentru societate (specificat in contract) atunci veti deduce 1/2 din costurile cu utilitatile. Sunt deductibile cheltuielile de intretinere si functionare, cum ar fi cele aferente pentru energie, apa, canal, salubrizare, telefon, internet, igienizare si zugraviri curente etc. Nu sunt deductibile cheltuielile care au ca efect modernizarea spatiului luat in comodat/chirie . In cazul in care facturile nu sunt emise pe ONG, acestea fiind emise pe numele proprietarului nu puteti deduce TVA-ul.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x