Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Cheltuieli

Buna ziua
Am pe firma 2 masini - una proprietate firma, cealalta contract comodat.
Cat pot sa deduc cheltulielile cu combustibilul si pe cele auto (RCA,Taxe, reparatii auto)? In primul rand ma intereseaza reparatiile auto.
Va multumesc pentru raspuns.
Adaugata in   Monografii contabile

1 raspuns


la 17 Oct. 2012
Conform prevederilor art. 21 alin.(3) lit. n) au deductibilitate limitati cheltuielile de functionare, intretinere si reparatii, aferente autoturismelor folosite de persoanele cu functii de conducere si de administrare ale persoanei juridice, deductibile limitat potrivit art. 21 alin. (4) lit. t), la cel mult un singur autoturism aferent fiecirei persoane cu astfel de atributii. Conform art 21 alin(4) lit. t) din codul fiscal nu sunt deductibile 50% din cheltuielile aferente vehiculelor rutiere motorizate care nu sunt utilizate exclusiv in scopul activitatii economice, cu o masi totali maximi autorizati care si nu depiseasci 3.500 kg si care si nu aibi mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzand si scaunul soferului, aflate in proprietatea sau in folosinta contribuabilului. Aceste cheltuieli sunt integral deductibile pentru situatiile in care vehiculele respective se inscriu in oricare dintre urmitoarele categorii: 1. vehiculele utilizate exclusiv pentru servicii de urgenti, servicii de pazi si protectie si servicii de curierat; 2. vehiculele utilizate de agentii de vanziri si de achizitii; 3. vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plati, inclusiv pentru serviciile de taximetrie; 4. vehiculele utilizate pentru prestarea de servicii cu plati, inclusiv pentru inchirierea citre alte persoane sau pentru instruire de citre scolile de soferi; 5. vehiculele utilizate ca mirfuri in scop comercial.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x