Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Activitate de interpretare artistica

Multumesc frumos pentru raspuns, dar o mica nelamurire. Impozitul pe spectacol se plateste de cel care organizeaza spectacolul in sensul de impresar sau de cel care da spectacol (artistul)? Nu prea inteleg raspunsul dvs:

"Pentru acest aspect, de comercializare de bilete si nu de organizare de spectacole, nu se aplica prevederile prezentate mai sus, ci se aplica cota de impozitare pentru impozit profit sau microintreprindere, in concluzie poate fi mai bun un contract de comision pentru acest caz"

Eu ma refeream la un actor care pune in scena si joaca in piese de teatru impreuna cu o echipa. Cred ca pentru acest tip de activitate el va achizitiona niste bilete de la Teatrul National pe care ulterior le va vinde (asa gindesc eu ca va functiona).
Adaugata in   Monografii contabile

1 raspuns


la 30 Mai. 2014
Taxa de spectacol se plateste de catre cel care organizeaza si sustine spectacolul. Daca actorul are si rol de producator si prin contractul incheiat cu teatrul inchiriaza sala, deci el este cel ce emite bilete, intra in atributia sa plata taxei, in caz ca achizitioneaza si revinde biletele emise de teatru, va avea o cota comision din vanzarea acestora, taxa revenind teatrului (actorul nu poate revinde biletele la o alta valoare decat cea inscrisa, suprataxa nefiind justificata). Interpretarea fiscala este in functie de contractul incheiat cu teatrul: parteneriat, asociere, inchiriere, comision etc.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x