Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

achizitie telefoane pt angajati

Buna ziua!

Va rog luminati-ma in urmatoarea problema: administratorul firmei a hotarat sa li se deconteze angajatilor c/v achizitiei unor telefoane care trebuie sa aiba o aplicatie informatica folosita in munca angajatilor si fara de care nu pot sa isi exercite munca; a facut fiecare cate o cerere spre decontare si au anexat copie dupa factura pt telefon (factura e facuta pe fiecare angajat in parte). Acum eu nu stiu cum ar fi mai bine sa procedez pentru banii acordati, sa ii consider avantaje in natura acordate salariatilor, doar ca nu stiu cum sa ii inregistrez contabil, valoarea telefoanelor, in modul cum a hotarat administratorul sa faca. Initial i-am sugerat administratorului sa fie facuta o factura pe firma pentru toate telefoanele doar ca el a zis ca vrea sa le ramana angajatilor- le-a considerat ca un premiu pt munca fiecaruia.

Va rog spuneti-mi cum ar fi cel mai bine sa procedez!! M-am gandit la o varianta: sa fie inclusi banii pe statul de plata si impozitati?! Alte variante?!?!

Multumesc anticipat celor care isi fac timp sa ma ajute cu un raspuns!
Adaugata in   Monografii contabile

3 raspunsuri


la 04 Iul. 2014
Achizitia unor telefoane poate fi facuta pe firma considerand cheltuiala deductibila in cazul obiectelor de inventar sau amortizabila pentru mijloacele fixe. In cazul achizitionarii pe numele persoanelor respective trebuie considerate venituri in natura si adaugate veniturilor salariale. Nu se poate considera cadou sau premiu din partea societatii deoarece factura este emisa pe numele persoanelor, fapt care nu va ofera alte variante. Puteati gasi variante in momentul in care achizitia era facuta pe firma si se punea problema deductibilitatii.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 07 Iul. 2014
Multumesc pt rasounsul dvs! este destul sa am cererile lor de solictare a decontarii facturilor de achizitie telefon si adminitratorul le aproba?! sau mai trebuie sa dea administratorul dispozitie in sensul acesta?! Multumesc anticipat!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 07 Iul. 2014
Sa le consider venituri din salarii si se impoziteza cu 16% si retin si contributiile aferente salariilor?! S-au doar impozitate cu 16% ? S-au aplic prevederile de mai jos: "Norme metodologice: ART. 55 al.4 e) 84. Nu sunt venituri impozabile: - contravaloarea echipamentelor tehnice primite de angajat sub formă de aparatură, dispozitive, unelte, alte mijloace asemănătoare, necesare în procesul muncii;" ?!?! si atunci trec c/v telefoanelor doar la rest de plata pe fluturasul de salariu?!!? Multumesc anticipat! PS: sunt incepatoare si de asta prefer sa intreb pe cei mai experimentati sa nu gresesc; multumesc pt rabdare si timpul acordat!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x