Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

achizitie intracomunitara de combustibil

In urma incheierii unui contract cu firma AS24 Tankservice SRL cu sediul in Romania , cod TVA RO174...avand ca obiect achizitia de combustibil in zona intracomunitara pe baza unui card , am primit facturi care la furnizor au specificat numele acestui furnizor dar si a unuia AS24- Parc cu sediul in Franta si cod TVA FR38....cu mentiunea "in numele si pe seama furnizorului"
Facturile sunt intocmite in moneda euro cu tva 19 %
Cum se trateaza din punt de vedere contabil si fiscal aceste facturi?
Se intocmeste declaratia 390?

1 raspuns


la 29 Dec. 2012
Avand emisa factura fiscala puteti opta: - fie pentru inregistrarea TVA-ului achitat in statul UE pe cheltuiala, aceasta fiind deductibila la calculul impozitului pe profit conform pct. 23 lit g din Normele de aplicare ale art. 21 din codul fiscal "cheltuielile cu TVA platita intr-un stat membru aferenta unor bunuri sau servicii achizitionate in scopul realizarii de venituri impozabile" - fie solicitati rambursarea TVA achitat prin completarea formularului 318, pentru combustibil. In decontul de TVA factura de combustibili din UE se va inscrie la rubrica Achizitii de bunuri si servicii scutite de taxa sau neimpozabile.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x