Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

vanzare ambalaje reciclabile tva

buna ziua,
am urmatoarea situatie o firma engros vrea sa vanda ambalajele in care primeste marfa din china catre o firma colectoare de deseuri reciclabile intrebarea mea este se poate sa faca aceasta tranzactie si daca da, avand in vedere ca este platitoare de tva se aplica taxare inversa la facturare.
o alta nelamurire este legata de faptul ca in gestiune nu exista ambalaje, deci cum poate sa vanda ceva ce nu are in gestiune? va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru a putea lamurii situatia cu administratorul firmei.
va multumesc

2 raspunsuri


la 25 Iul. 2017
Nu puteti vinde ambalajele daca nu sunt inregistrate in gestiune. Inregistrarea se poate face in urma unui inventar, valorificarea fiind pe factura pe care se aplica taxarea inversa daca se incadreaza in categoriile pentru care se aplica simplificarea.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 1 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 01 Aug. 2017
Se pot comercializa ca deseuri rezultate din aprovizionarea cu marfa din China da, se poate face inventarierea gestiunii si inregistra plus de inventar la ambalaje. Operatiunea este similara cu cea de comercializare a deseurilor din casare ! In principiu nu vad rostul sa inregistrez plus de inventar la ambalaje, de 100 de le,i si sa le vand apoi firmei colectoare de deseuri reciclabile, cu 25 de lei !!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x