Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

tva la incasare,niruri si avize.

Buna ziua!
Va rog sa ma lamuriti cum este cu acest tva la incasare si care sunt notele contabile in cazul umei societati cu tva la incasare, precum si in cazul uneia care nu practica tva la incasare, dar care are clienti si furnizori cu tva la incasare.
De asemenea doresc sa stiu cum se inregistreaza nirurile si avizele.
Va rog sa-mi recomandati niste carti din care as putea sa mai invat contabilitate.
Va multumesc.
Adaugata in   Legea Contabilitatii

1 raspuns


la 19 Oct. 2014
Furnizorul sau prestatorul care este obligat sa aplice sistemul TVA la incasare, exigibilitatea TVA nu va mai interveni la data emiterii facturii, ci la data incasarii contravalorii integrale sau partiale a livrarii de bunuri ori a prestarii de servicii. Aceasta amanare a exigibilitatii TVA se acorda in cazul neincasarii creantelor pana la a 90 a zi de la data emiterii facturii. Din punct de vedere contabil, inregistrarile pot fi: 411= % 707 4428 -la incasare 5311/5121 = 411 4428=4427 Pentru cumparator: % = 401 301 4428 -plata 401 = 5311 4426 = 4428 NIR-ul se completeaza cu valorile din factura in rubricile formularului, in functie de specificul comercial al societatii si modul de organizare a gestiunii. Avizele sunt documente insotitoare de transport si au rubrici clare pe care trebuie sa le completati..
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x