Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Taxa de mediu

Buna ziua

Am predat la Remat-firma de colectoare de deseuri, ceva hartii-carton pe factura am trecut Taxa de mediu 3%......ei m-au spus ca nu este bine pentru ca dupa deseuri neferoase nu se plateste taxa de mediu.
Intrebarea mea este daca chiar asa este?!?
Multumesc anticipat
Adaugata in   Legea Contabilitatii

1 raspuns


la 12 Apr. 2012
Conform art. 9 alin. 1 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 105/2006 , Legea nr. 292/2007 si Ordonanta de Guvern nr.25/27 august 2008 publicata în M.Of. nr. 628/ 29 august 2008, taxele si contributiile la veniturile Fondului pentru mediu, se constituie din: - o contributie de 3% din veniturile realizate din vanzarea deseurilor metalice feroase si neferoase, precum si a bunurilor destinate dezmembrarii, obtinute de catre detinatorul deseurilor, respectiv detinatorul bunurilor, persoana fizica sau juridica. Sumele se retin prin stopaj la sursa de catre operatorii economici autorizati potrivit legislatiei în vigoare pentru colectarea si/sau valorificarea deseurilor, care au obligatia sa le vireze la Fondul pentru mediu.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x