Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Stat de plata pentru curatatoreasa filipineza

Sunt o persoana fizica si am angajata o persoana straina (filipineza) care sa ma ajute la treburile casei (COR : 912102 - Curatatoreasa lenjerie), cu autorizatie de tip ``lucrator permanent``, cu contract individual de munca pe perioada nedeterminata si cu norma intreaga.
V-as ruga sa ma ajutati in completarea statului de plata pentru aceasta angajata : ce contributii sa-i retin, am eu obligatia de a plati contributii pentru ea, de ce fel, trebuie sa depun declaratii, de care, etc.
Va multumesc anticipat.

3 raspunsuri


la 10 Sep. 2014
Angajarea unei persoane straine, necomunitare, presupune obtinerea unui permis de munca si rezidenta pentru perioada contractului de munca, precum si inregistrarea fiscala. Contractul de munca trebuie inregistrat, iar statul de plata va avea ca taxe cotele sociale calculate angajatului, impozitul si cotele legale stabilite angajatorului. Taxele calculate sunt: -somaj 0.5% -CAS 10.5% -CASS 5.5% - impozit 16% pentru salariat -CAS 20.8% -somaj 0.5% -contributia la fondul de concedii si indemnizatii 0.85% -contribute fond garantare 0.25% -CASS 5.2% -contributie fond accidente 0.4% Declaratia ce trebuie depuse la administratia teritoriala este formularul 112
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 11 Sep. 2014
Va multumesc mult !
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 03 Oct. 2014
In legatura cu aceasta situatie, declaratia 112 este cea folosita pentru toti angajatorii sau este una speciala pentru persoanele fizice care angajeaza personal din strainatate ? Am incercat sa completez una obisnuita, dar la NIF nu stiu ce sa scriu, pentru ca angajata mea nu are CNP, nici numar de identificare fiscala. Cum sa procedez aici? Va multumesc.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x