Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Stabilirea pretului de productie sau pe servicii, cum se stabileste?

In cazul unei persoane autorizate producator, sau prestari servicii Cum se stabileste pretul unui produs ,sau a unui serviciu. Preturile stabilite se pot modifica? In cazul comerciantilor se face o nota de receptie in care se stabileste pretul de vanzare . In cazul producatorilor , sau prestari servicii , cum se procedeaza ?

Va multumesc

5 raspunsuri


la 02 Dec. 2011
Costurile de productie se bazeaza pe cheltuielile realizate pentru fabricarea productiei . Calculatia costurilor o realizati la finalul lunii. Tineti evidenta separat a cheltuielilor efectuate cu realizarea productiei pe tipuri directe, indirecte Totodata, aveti in vedere si cheltuielile activitatilor auxiliare, cheltuielile administrative etc. Acestea le repartizati pentru fiecare produs realizat la final de luna.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 1 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 05 Dec. 2011
Multumesc de raspuns dar nu cred ca ati inteles intrebarea. Raspunsul unui expert ar trebui sa fie la subiect sau daca nu, cu indrumare la o lege sau ordonanta. Repet la comercianti, cand achizitioneaza un produs este obligat sa faca o nota de receptie , in care se va nota si pretul de vanzare. Acest pret de vanzare nu se va modifica decat dupa un an , daca produsul nu se vinde si este nevoie de unele acte. Ce face un producator ? Unde noteaza pretul de vanzare, dupa ce a confectionat un produs? Ce lege reglementeaza aceasta situaatie?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 06 Dec. 2011
La iesirea din productie se intocmeste o Nota de Predare la costul de productie. In cazul vanzarii prin magazine de desfacere cu amanuntul se intocmeste un bon de transfer catre gestiunea magazinului, iar in magazin se intocmeste nota de receptie. In cazul vanzarii obisnute se intocmeste factura cu ce pret se negociaza intre parti.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 06 Dec. 2011
Multumiri pt raspuns . M-am luminat acum.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 06 Dec. 2011
Pretul de vanzare nu este inregistrat la producator ci numai la locul de vanzare a produsului ca si marfa. Referitor la inregistrarea in contabilitate pentru ca de fapt cred ca asta te intereseaza trebuie sa stabilesti ce metoda folosesti ca evaluare la intrare a stocului si ce metoda de evaluare la iesire si pentru a te edifica cred ca ar trebui sa citesti in OMFP 3512 din 2008 despre acestea. Referitor la productia obtinuta despe modul de colectare a costurilor aferente productiei obtinute reglementarea legala o gasesti in OMFP 1826/2003, si pentru inregistrarea in contabilitate a productiei obtinute pe baza bonului de predare, transfer, evaluarea o poti face la pret standardprestabilit cu inregistrarea diferentele fata de costul efectiv la fiecare sfarsit de luna sau la cost efectiv.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x