Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

spor la salarii

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie. O firma de taximetrie, incepind cu luna noiemb.2012 acorda salariatilor un spor de weekend de 5% pentru faptul ca lucreaza simbata si duminica. Va rog sa-mi spuneti:
- cum trebuie sa fac pontajul (salariatii trebuie trecuti pe pontaj si simbata si duminica)
- conform discutiilor avute cu firma care se ocupa de revisal, mi s-a spus ca trebuie sa-i platesc ptr. zilele de simbata si duminica lucrate si sa le dau zile libere compensatorii (2 la numar pentru fiecare zi lucrata in zile de repaus) in urmatoarele 30 de zile. Nu pot sa dau zile libere compensatorii deoarece pe raportul fiscal Z emis de aparatul fiscal apar incasari in toate zilele din luna.

Va rog sa ma ajutati cu o solutie.

Va multumesc.
Adaugata in   Legea Contabilitatii

1 raspuns


la 21 Ian. 2013
Buna ziua, Conform Legea nr. 53 din 2003 - Codul Muncii (republicat si actualizat 2013), Art. 132 "(1) Repausul saptamânal se acorda în doua zile consecutive, de regula sâmbata si duminica." "(2) În cazul în care repausul în zilele de sâmbata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamânal poate fi acordat si în alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern." Prin urmare zilele de repaus saptamanal pot fi oricare 2 zile consecutive din saptamana. Se pot ponta angajatii sambata si duminica, dar trebuie sa primeasca alte 2 zile libere, intr-un interval de 7 zile. Totodata trebuie sa primeasca un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca. Ca sa pot oferi un raspuns cat mai complet va rog sa imi spune-ti daca angajatii lucreaza toata luna, inclusiv sambetele si duminicile sau acelasi aparat fiscal este folosit de mai multi angajati in acelasi timp si de aceea inregistreaza incasari in fiecare zi?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x