Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

se poate incasa in euro factura emisa in moneda lei

societatea a incheiat un contract cu o persoana fizica din tara pt confectionare si montaj tamplarie lemn .Locuinta persoanei este in tara dar acesta lucreaza in italia si vrea sa faca plata facturii in euro ,cu virament din contul sau de salarii in contul valutar al firmei .Este gresita tranzactia ?Faptul ca factura e in lei iar noi la banca vom avea incasarea in euro ne va afecta din punct de vedere fiscal ?

3 raspunsuri


la 16 Mar. 2016
Incheierea contractului cu o persoana fizica, trebuie sa fie ca persoana autorizata inregistrata. Faptul ca persoana lucreaza in comunitate nu se justifica emiterea facturii in euro.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 16 Mar. 2016
Am specificat ca factura este emisa in lei numai ca plata se va face in euro deoarece cel care isi amenajeaza locuinta aflata pe teritoriul tarii noastre plateste din italia direct din contul unde isi primeste salariul(lucreaza cu acte in statul respectiv ) . Vreau doar sa stiu daca este o problema ca se incaseaza in euro .
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 17 Mar. 2016
Daca plata se face in euro din contul extern, persoana trebuie sa deschida un cont in lei in Romania sau sa faca contact de transfer automat in lei pentru a putea fi virati catre beneficiar. Ca beneficiar nu puteti incasa in euro decat daca faceti facturi intracomunitare, iar serviciul prestat sa fie pe teritoriul altui stat comunitar.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x