Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

schimbare cifre contabilitate

Buna seara,



De mai mult timp ma confrunt cu o problema delicata , am nevoie de un sfat ca nu stiu cum sa mai procedez.Ocup pozitia de contabil sef, in firma in care lucrez , am o colega si nu ne intelegem sub nici o forma, am tot incecat sa trec peste pentru colegi , pentru conducere, dar si pentru ca aici m am format profesioanal, dar nu se mai poate. Ea se ocupa cu salariile si veniturile, eu de restul si verific tot , Consider ca s a juns prea departe si am nevoie de un sfat din punct de vedere legal si sa l obtin si din partea unui avocat. In 21.04.2021 mi s au schimbat cifrele am chemat pe cei de la program au demonstrat acest aspect , conducerea a fost informta prin mail uri si prin mesaje... Noi suntem subordonati unui holding cei de sus inca nu stiu ce se intampa..... s a trecut peste de catre dl Director ..... ultimul lucru mi a omis intentionat o inregistrare prin banca in valuta de 5000 euro ceea ce adus la cresterea soldului la dividende si am platit la unul din actionari pers fizica nerezidenda 5000 de euro in plus am facut interimar am facut tot ce trebuia sa repar ce a facut......fiind acuzata cu probe si a dat demisia de 2 ori ....din pacate este singura care stie salarii si venituri nu avem alta persoana care sa stie acest lucru si pe acest aspect se bazeaza de aceea conducerea nu ia nici o masura impotriva ei..... Intrebarea mea este ce pot face eu din punct de vedere legal eu fara sa implic firma ?..sau ce pot face eu din punct de vedere legal daca implic firma?.. din aceasta cauza mi am periclitat si sanatatea ..ca stau in fiecare seara sa verific registrul jurnal sa nu imi dubleze ceva cum s a mai intamplat ... nu pot risca sa las 147 de oameni fara salarii din cauza acestei individe...sunt hotarata sa imi vad de drum dar nu inainte de a mi gasi..... ..Toti colegii stiu ce se intampla..... Va multumesc pentru intelegere! Astept un raspuns cat mai intelept din partea dumneavostra !

2 raspunsuri


la 15 Dec. 2021
Buna ziua, Din cele prezentate, inteleg ca lucreaza mai multe persoane la inregistrarea datelor contabile si dumneavoastra verificati. In primul rand va recomand sa studiati orgamigrama si sa vedeti ce este in fisa postului, daca atributiile prevazute sunt clare si bine delimitate. O alta problema este accesul acordat la inregistrarea datelor si la partea de raportare si declarare, care ar trebui sa fie strict delimitat. La fel si protejarea sistemului informatic si a programului cu parole de acces care sa se modifice periodic. Pentru a putea avea un control mai usor puteti sa solicitati listarea inregistrarilor la final de program, de la fiecare persoana care inregistreaza date in programul de contabilitate.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 15 Dec. 2021
Multumesc foarte mult!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x