Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

repartizare si plata dividende

buna ziua, se pot repartiza dividende intr-o luna de mai multe ori pe baza de proces verbal semnat de actionari, ca sa se poata plati prin casa in limita a 10.000 lei ? Exemplu: am 5 procese verbale, a cate 10.000 lei fiecare (dividende de platit unui singur actioner), le pot plati prin casa in limita plafonului in zile diferite sau se considera ca nu respect Legea 70/2015 si trebuie sa fac intr-o luna un singur proces verbal de repartizare sa zic in suma de 50.000, 10.000 sa ii platesc prin casa iar restul prin banca? Am tot citit si am participat la niste discutii unde parerile erau impartite si nu m-am lamurit.

3 raspunsuri


la 04 Aug. 2016
Platile cu numerar sunt clare din punct de vedere al plafonului pentru persoanele fizice, respectiv 10000 lei. Daca platiti de mai multe ori se considera plata fragmentata, putand achita doar o singura data 10000 lei iar diferenta prin virament.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 04 Aug. 2016
multumesc mult, deci chiar daca fac mai multe procese verbale de adunare aga intr-o luna, fiecare cu suma lui, pentru un singur asociat, se considera ca fragmentez plata?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 04 Aug. 2016
Motivatia platii este acordarea dividendelor. Plata poate fi facuta numerar in conditiile legii, prin virament si cu numerar si diferenta prin virament.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x