Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

reglare stocuri

buna ziua , treaba sta in felul urmator , am vandut marfa in valoare de o suma de bani dar am trecut cumparatorului o suma mai mare pe factura(am cazut de acord in privinta facturarii) si de aici evident rezultand stocul faptic mai mare decat cel scriptic ceea ce m-a determinat sa retrag marfa din depozit pusa in plus pe factura cumparatorului pentru a echilibra stocurile . Acum stocurile sunt in regula dar pentru a scapa de marfa retrasa trebuie sa o vand la negru , si acum intrebarea : daca repun in stoc marfa retrasa ce trebuie sa fac din punct de vedere contabil ptr a avea stocuri egale ?

1 raspuns


la 22 Iun. 2014
Pentru operatiunea facuta prin care ati trecut o cantitate mai mare de produse pe factura decat in realitate si ati incasat ca si cum ati fi avut o livrare completa ati generat un prejudiciu cumparatorului. Acesta poate sa reclame faptul ca livrarea a fost partiala si avizul de expeditie sau nota de intrare receptie este diferita. In cazul in care cumparatorul accepta situatia, marfa generata in plus este considerata vanduta in actele dumneavoastra deci inregistrata pe cheltuiala. Pentru repunerea ei in circuitul normal economic va trebui sa trebui sa faceti un inventar prin care sa constatati plusul de stoc si sa-l reintroduceti in patrimoniul firmei cu plata taxelor aferente, altfel le puteti valorifica pe proprie raspundere asumandu-va raspunderea pentru tranzactiile efectuate.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x