Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Raspundere contabilitate asociatie

In cazul unei organizatii non profit, imi puteti spune cine raspunde in fata autoritatilor pentru eventualele probleme legate de activitatea de contabilitate? Presedintele sau responsabilul financiar? Avand in vedere ca presedintele nu este de specialitate.
Multumesc.
Adaugata in   Legea Contabilitatii

1 raspuns


la 16 Feb. 2013
Buna ziua, Conform art. 10 alin. (4) din Legea contabilitatii, in cazul organizatiilor non profit, raspunderea legala pentru aplicarea necorespunzatoare a reglementarilor contabile revine directorului economic, contabilului-sef sau altei persoane imputernicite sa indeplineasca aceasta functie, impreună cu personalul din subordine. Daca aveti un contract de prestari de servicii, incheiat cu persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania (CECCAR), raspunderea pentru conducerea contabilitatii revine acestora, conform legii si prevederilor contractuale.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x