Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Racordare retea electrica

Buna ziua,

Conform 407 indice 1 din Reglementarile contabile aprobate prin OMFP 1802/2014, pentru instalatiile de racordare la reteaua electrica realizate incepand cu data de 1 ianuarie 2021, tratamentul contabil este cel prevazut la alin. (2)-(4), si anume:
-Operatorul de retea, respectiv utilizatorul acesteia, recunoaste o imobilizare corporala atunci cand instalatia realizata este in proprietatea acestuia.
-Dreptul de utilizare, conform legii, a instalatiilor finantate de catre utilizatori si exploatate de catre operatorii de retea se inregistreaza de catre operatorii de retea in conturi in afara bilantului (contul 8039 ?Alte valori in afara bilantului?/analitic distinct).

In aceste conditii, in situatia in care instalatiile de racordare vor fi finantate de utilizator si vor fi in proprietatea acestuia, taxele de racordare facturate de operatorul de retea (ex tarif aviz tehnic racordare) se mai recunosc in contul 205 "Concesiuni, brevete, licenţe, mărci comerciale, drepturi şi active similare" sau se includ in costul imobilizarii?

Exista o diferenta de tratament intre cheltuielile de racordare si investitiile utilizatorului in instalatiile de racordare? Nu imi este clar daca aceste prevederi se refera doar la investitiile in instalatia de racordare sau si la cheltuielile suportate de utilizatori cu racordarea.

Multumesc.

1 raspuns


la 15 Nov. 2022
Racordarea, ar trebui sa fie parte din valoarea imobilului, pentru ca aduce o imbunatatire imobilului.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x